Politseijuhid keskenduvad ebaseaduslikule sisserändele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve puhkekeskus
Pühajärve puhkekeskus Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Pühajärvel leiab 20.–21. septembril aset Eesti, Läti ja Leedu politseijuhtide kohtumine. Arutluse all on koostöösuunad ja paika pannakse ka tähtsamad ühistegevused järgmiseks aastaks.

Iga-aastasel kohtumisel võetakse seekord teemaks infovahetus ja koostöö võitluses ebaseadusliku sisserände ning piiriülese kuritegevusega. Eesti politseijuhid jagavad kohtumisel oma kogemusi meie tegevustest rahvusvaluutalt eurole ülemineku turvalisuse tagamisel.

Lisaks arutatakse sõiduautode varguste vastase võitluse temaatikat, sest selles valdkonnas on piiriülesel koostööl ning headel kontaktidel naaberriikide politseiga väga oluline roll.

Kohtumise käigus jagatakse omavahel kogemusi suurürituste turvalisuse tagamisel. Näiteks räägib Leedu politsei peadirektori asetäitja sel aastal Leedus toimunud Eurobasket 2011 korvpalliturniirist. Kuna 2012–2013 toimub Eestis, Lätis ja Leedus niinimetatud Schengeni hindamine, vahetatakse kohtumisel kogemusi ka selle ettevalmistamisest.

Samuti räägitakse kolme riigi Euroopa Liidu eesistumise ettevalmistamisest. Varaseimana Balti riikidest on see ees Leedul – 2013. aastal.

Riikide delegatsioone juhivad Eesti politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt, Leedu politsei peadirektor Saulius Skvernelis ja Läti politseiülem Ints Kuzis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles