Otepääl toimuvad Venemaa meistrivõistlused

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi staadion
Tehvandi staadion Foto: Jaanika Kuusik/Valgamaalane

Neljapäevast, 22. septembrist kuni 25. septembrini toimuvad esimest korda Venemaa ajaloos Venemaa meistrivõistlused kahevõistluses väljaspool riiki.

Kuna riigis ei ole kaasaegseid suusahüppemägesid, toimuvad meistrivõistlused Eestis Otepääl. Nendest võtavad osa Venemaa parimad sportlased Moskvast ja Moskva oblastist, Peterburist, Nižni Novgorodist, Jekaterinburgist, Baškiiriast, Tatarimaalt, Leningradi oblastist. Võistlused on lahtised: osalema on kutsutud Eesti, Ukraina ja Valgevene võistkonnad.

«Viime meistrivõistlused läbi kõige kõrgemal tasemel, kasutades kõige kaasaegsemaid tehnoloogiad. Otepää suusahüppemägi ja suusarajad, kus selle aasta talvel toimus MK-etapp suusatamises, on kaasajastatud nii maailma kui ka FISi nõudmiste ja standarditega rahvusvaheliste võistluste läbiviimiseks,» ütles meistrivõistluste tehniline delegaat Dmitri Dubrovski.

«Venemaa Suusahüppe ja Kahevõistluste Föderatsioon pöördus Tehvandi spordikeskuse poole sooviga korraldada siin septembri lõpul Venemaa meistrivõistlused suvises kahevõistluses,» rääkis Tehvandi spordikeskuse juhataja Alar Arukuusk.

«Meil on olemas suurepärane valmisolek taolisteks võistlusteks ja loomulikult oleme valmis naabreid võõrustama. Meie jaoks on see suur au. Teadupärast on Otepääl korraldatud ka NSVLi suviseid meistrivõistlusi kahevõistluses,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles