Turvavarustuse kasutamine paraneb vähehaaval

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnitatud turvavöö.
Kinnitatud turvavöö. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kogu möödunud nädala vältel, ajavahemikul 12.–18. september, pöörasid liikluspolitseinikud tavapärasest enam tähelepanu sõidukite turvavarustusega seotud rikkumiste väljaselgitamisele.

Nädala jooksul avastasid liikluspolitseinikud Valgamaal 27 turvavarustusega seotud rikkumist. Kogu Lõuna-Eestis fikseeriti turvavarustusega seotud rikkumisi 85 juhul. Neist ühel juhul puudus sõidukis lapse turvatool, 12 juhul ei kandnud kaasreisija ning 72 korral sõidukijuht nõuetekohaselt turvavarustust.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Kaido Iste ütles, et võrreldes kevadega, mil samuti turvavarustuse kasutamist kontrolliti, on avastatud rikkumiste arv kordades langenud.

«Märtsis läbi viidud kontrollimiste käigus avastati Lõuna-Eestis 233 turvavarustusega seotud rikkumist ning heameel on tõdeda, et näitajad on positiivselt langustrendis. Lisaks väärib märkimist, et kui kevadel fikseeriti 22 juhtu, kus sõidukis ei kasutatud lapse turvavarustust, siis nüüd avastati selliseid rikkumisi vaid ühel juhul,» sõnas vanemkomissar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles