Probleem libapolitseinikega on lahenenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme riigi politseijuhid pressikonverentsil Pühajärvel
Kolme riigi politseijuhid pressikonverentsil Pühajärvel Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna algas homseni kestev Balti riikide politseijuhtide kohtumine, kus kerkis ühe teemana ka probleem Leedu libapolitseinikega, kes hakkasid tegutsema kolme aasta eest.

«Tegemist on trendiga, mis algas, kui Eesti oli ühinenud Schengeniga, mistõttu muutus võimalikuks väga kiire ja efektiivne kurjategijate toimetamine mitme riigi vahel,» sõnas politsei- ja piirivalveameti kriminaalosakonna juht Raigo Haabu. «Kõik need isikud on kohtu alla antud ja on saanud ka karistuse.»

Sel suvel on sama skeemi kasutanud kurjategijad tabatud tänu sellele, et potentsiaalsed ohvrid on ise politseisse pöördunud.

Uus petuskeem, mis nüüd levib, on selline, et helistatakse inimesele, ning väidetakse, et tema lähedane lebab operatsioonilaual, vajades lõikust, milleks küsivad libaarstid raha. Veel pole kelmus Eestisse jõudnud, kuid politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt soovitab ettevaatlik olla ning sellistel juhtudel politseid teavitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles