Lasteaiad saavad kvoodirahadest tuge

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed Pääsuke
Lasteaed Pääsuke Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Möödunud nädalal sõlmis Valga linnavalitsus lepingu lasteaia Pääsuke hoone rekonstrueerimiseks. Töid teostab riigihanke teel välja kuulutatud hanke parim pakkuja – osaühing F1 Group.

Hoonel soojustatakse fassaad ning vahetatakse välja amortiseerunud uksed ja aknad. Töid alustatakse oktoobri esimesel nädalal, need peaksid lõppema järgmise aasta jaanuari lõpus.

Ehitustööde maksumus on 120 169,66 eurot ja neid rahastatakse nõndanimetatud rohelisest investeerimisskeemist. Valga tegi taotluse mitme hoone energiasäästlikumaks muutmiseks riigi müüdavate saastekvootide tuludest.

Rahastatud objektidest on tööd lõpetatud Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsiooni muuseumis, kus uuendati küttesüsteem ja torustik. Remont on käimas Valga lasteaia Buratino hoones, kus lisaks ühe hoonekorpuse fassaadi soojustamisele ja akende-uste vahetamisele soojustatakse pööning ning paigaldatakse uus katusekate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles