Elisa võrgus tekkisid tõsised probleemid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilsidevõrgu mast
Mobiilsidevõrgu mast Foto: Kunnar Rüsülainen

Kolmapäeva, 21. septembri pärastlõunal ei saanud paljud Elisa kliendid Tõrva linnas telefoni teel suhelda. Kui Valgamaalane firma suhtekorraldusjuhilt Marika Raiskilt olukorra põhjuseid uuris, selgus, et 2G võrk Tõrva linnas on maas ning Elisa kliendid 2G võrgus helistada ei saa.

Esialgu peeti juhtunu põhjuseks toitekatkestust, mis tingitud Eesti Energia elektrikatkestusest. «Eesti Energia poolne toitekatkestus tekkis kell 12, Elisa 2G tugijaam töötas kella 15.13ni akudelt ning
pärast seda kukkus maha,» rääkis Raiski kolmapäeval Valgamaalasele.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann aga kinnitas, et antud juhul ei saa Eesti Energiat rikkes süüdistada, sest elektritoite katkestuse põhjustas viga Elisa maakaablis. Kui info rikkest Eesti Energiani jõudis, saanud see peagi parandatud. Alles õhtul selgunud, et tugijaama toide puudub endiselt.

Reede hommikul sai Valgamaalane ka Marika Raiskilt kinnituse, et Elisa 2G võrgu katkestus ei toimunud Eesti Energia süül. Rikke uurimise käigus selgunud, et Tõrva kergliiklustee rajamisel on kopaga lõhutud Elisa maakaabel ning osa sellest olevat tänaseni katki.

Kergliiklustee rajanud OÜ Sahkar TT projektijuht Arvi Kasvandik aga kinnitas, et nende poole keegi vastavate pretensioonidega pöördunud pole. Elisaga olnud firmal aga tee rajamisel tihe koostöö.

Tõrva linna Elisa 2G tugijaam saadi tööle kolmapäeva, 21. septembri õhtul kell 22.11, kui kohale toimetati generaator.

"Tõrva linna Elisa 2G tugijaam töötab seni, kuni kaabel saab taastatud, generaatori toitelt. Kuna aga generaatori toitest ei jagu kahe tugijaama toiteks, ei tööta hetkel Tõrva linnas asuv Elisa 3,5G tugijaam.
Tõrva linnas saavad Elisa kliendid praegu helistada, saata sõnumeid ja MMSe, kasutada ei saa kuni rikke likvideerimiseni mobiilset internetti," kinnitas Marika Raiski reede hommikul.

Pärastlõunal lubas ta, et Elisa hooldustehnik viib peagi Tõrvasse võimsama generaatori ning tööpäeva jooksul läheb uuesti tööle ka Elisa 3,5G tugijaam.

Esmaspäeva pärastlõunal ütles Raiski, et käivad tööd selle nimel, et saaks lõhtud maakaabli
päeva jooksul vahetatud ja Elisa tugijaamad taas Eesti Energia toitele üle viia. "Hetkel töötavad mõlemad tugijaamad generaatori toitelt."

Elisa on tema sõnul ühendust võtnud ka tee-ehitaja ning maanteeametiga, et projekti põhjal jälile jõuda täpsele põhjusele, miks kaabel ära lõhuti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles