Kolm valda otsib veel sümboleid

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kõigil kolmel Põlvamaa omavalitsusel on vapiga asjad selged, siis ühel Võru- ja kahel Valgamaa omavalitsusel on selle väljanägemine alles selgumas.
Kui kõigil kolmel Põlvamaa omavalitsusel on vapiga asjad selged, siis ühel Võru- ja kahel Valgamaa omavalitsusel on selle väljanägemine alles selgumas. Foto: Maret Müür

Lõuna-Eesti 11 omavalitsusest kaheksa on kinnitanud haldusreformi järel oma uue vapi ja lipu. Otsad on lahti Otepää vallas, kus uue sümboolika konkurss käimas. Samuti peavad riigikantselei heraldikaosakonnaga valla uue näo osas läbirääkimisi Setomaa ja Tõrva vald.

Põlva, Valga ja Võru maakondade 11 omavalitsusüksusest 10 lubasid ühinemislepingu kohaselt otsida ühinemise käigus endale uued sümbolid. Riigikantselei sümboolikanõuniku Gert Uiboaedi sõnul on omavalitsusüksuste sümbolite seis ja tulemus valdade kaupa erinev.

Omavalitsustel ei ole Uiboaedi sõnul üldjuhul huvi sümboolika väljavalimisega venitada. Erandiks võivad tema sõnul olla vaid nende omavalitsuste volikogud, kus üks pool uut sümbolit toetamas ja teine sellele selgelt vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles