Valga turult saab õunad kätte kõige odavamalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunad..
Õunad.. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Tänane Maaleht kirjutab, et kodumaiste õunte hind on Eesti konjunktuuriinstituudi (EKI) andmeil kõrgem Tallinna turgudel, kus õunad maksavad Nõmme turul 1–2,50 eurot, Jaama turul 1–2 eurot ja Keskturul 0,60–2 eurot kilo. Tartus ja Pärnus on õunakilo hind vastavalt vahemikus 0,50–3 eurot ja 0,50–2 eurot kilo.

Odavama hinnaga on kodumaised õunad müügil Valga, Viljandi ja Narva turul, kus õunakilo maksab vastavalt 0,50–0,80 eurot, 0,50–1 eurot ja 0,80–1 eurot.

Kukeseente kilohind enamikul Eesti turgudel algab 4–4,50 eurost. Nõmme turul olid need müügil hinnaga viis eurot kilo, Tartu ja Pärnu turul oli müügil kukeseeni ka kilohinnaga viis ja kuus eurot.

Riisikaid oli müügil Pärnu turul hinnaga 3,40 eurot kilo. Nõmme turul olid kase- ja männiriisikad müügil hinnaga kuus eurot ja Narva turul kuuseriisikad hinnaga 4–5 eurot kilo. Puravikke oli müügil Narva ja Tartu turul hinnaga vastavalt kaheksa ja 7–8 eurot kilo. Lisaks oli Tartu turul müügil seente segu hinnaga 1,50–3 eurot kilo eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles