Kultuurikeskuses võib kuulda plahvatusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vallas jäetakse valla korraldatavad kultuuri- ja spordiüritused aprillikuu lõpuni ära. Valga kultuurikeskuse üritused jäävad viimase info kohaselt siiski ära vaid märtsi lõpuni.
Valga vallas jäetakse valla korraldatavad kultuuri- ja spordiüritused aprillikuu lõpuni ära. Valga kultuurikeskuse üritused jäävad viimase info kohaselt siiski ära vaid märtsi lõpuni. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 23. septembril tähistatakse enam kui 320 Euroopa linnas kuuendat korda «Teadlaste ööd». Eestis toimuvad sel puhul üritused Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Rakveres, Viljandis, Valgas ning saartel.

Pakutakse võimalust tutvuda kohtadega, mis tavaliselt üldsusele avatud ei ole, näiteks laborid ja uurimiskeskused. Huvilised saavad teadlaste juhendamisel katsetada uusimaid tehnoloogiad ja instrumente, võtta osa eksperimentidest, võistlustest ja viktoriinidest ning jälgida lavastuslikke esitlusi ja simulatsioone.

Valga kultuuri- ja huvialakeskuses ootavad täna pärastlõunal korraldajate sõnul sel puhul huvilisi plahvatusterohked teadusteatrid ja haaravad töötoad.

Päästeteemalised teadusteatri etendused näitavad täpselt, mida ei tasu teha, sest kõik keelatu proovitakse oma nahal järele.

DNA eraldamise töötoas saavad osaleja eraldada omaenese rakkudest DNAd: pärilikkusaine settimist saab lausa palja silmaga näha. Soovi korral võib iga eksperimenteerija katsetulemuse ka koju kaasa võtta.

Eesti Teadlaste Ööd, mille märksõna on tänavu «teadusaasta», korraldab Teaduskeskus AHHAA koostöös Eesti Teaduste Akadeemia ja Eesti Rahvusringhäälinguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles