Vallavalitsuse ees lehvib uus lipp

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lipu heiskasid Valga asevallavanem Viktor Mägi ja valla majandushalduse spetsialist Janek Rennu.
Lipu heiskasid Valga asevallavanem Viktor Mägi ja valla majandushalduse spetsialist Janek Rennu. Foto: Valga vallavalitsus

Täna, 18. juulil heiskasid Valga asevallavanem Viktor Mägi ja valla majandushalduse spetsialist Janek Rennu vallavalitsuse ees paiknevasse lipumasti uue Valga valla lipu, andis vallavalitsus teada.

Rohelisel väljal on hõbedane põikpalk ning südapunktis Valga valla vapp. Lipp põhineb valla südameks oleva Valga linna ajaloolisel kolme triibuga lipul, mille keskmesse on paigutatud valla kuldse äärisega vapp.

Looduslähedust, elujõudu, nooruslikkust ja viljakust sümboliseeriv rohelise põhitooniga lipupõhi rõhutab Valga ajaloolist staatust kunagise Liivimaa kubermangu kreisi- ja nüüdse vallakeskusena, mille ümber on koondunud neli liitunud valda.

Kokku viit liitunud piirkonda sümboliseerivad rohelised okaspuutaimed lipu keskmesse paigutatud vapi kuldsel äärisel. Valga linna lipu ja uue valla vapi ühendamine rõhutab piirkonna ajaloolist ja õiguslikku järjepidevust ning terviklikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles