Õppevahendid tekitavad koolides probleeme

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppematerjalid
Õppematerjalid Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Koolidel on viimastel aastatel õppematerjalidega seoses ilmnenud mitu probleemi.

Valga põhikooli direktori Tarmo Posti sõnul on suurim probleem, et riigi rahaga, mis töövahendite jaoks antud, ei tulda lihtsalt välja. Sama tunnistas ka Otepää gümnaasiumi direktor Aivo Meema.

Samuti tekitab Meemas pahameelt, et õpetajad ei näe alati kõiki tellitud materjale enne, kui need kohal on.« Ostame neid 20–30 tükki ja siis selgub, et need ei olnudki kõige paremad,» sõnas Meema.

«Mõned tellitud asjad on meil aga siiani saamata. Ja kui nad ühel päeval tulevad, võib tekkida olukord, et pean need välja ostma. Aga miks peaks enam tahtma näiteks kolme aasta tagust bioloogiaõpikut?» tõstatas Meema küsimuse.

«Riiklikul tasandil reguleerimine võib olla vähikäik tagasi, aga arvan, et riik peaks läbi haridusministeeriumi jämedama otsa oma kätte võtma,» pakkus ta välja võimaliku lahenduse.

Kirjastuse Avita turundusjuhi Anneli Veskimäe sõnul määrab õppematerjalide hinna üldine majandussituatsioon ning hinnatõus on olnud paratamatu. Turundusjuhi kinnitusel saavad õpetajad kirjastuse kodulehel uute materjalidega tutvuda – seda küll mitte täies ulatuses.

Probleem on üle paisutatud ka kirjastuse Koolibri peatoimetaja Kadri Haljamaa väitel. «Et nüüd mõni materjal mitu aastat hiljaks jääb – sellist asja meie kirjastuses pole olemas. Hilinemisi küll vahel juhtub. Uue õpiku ilmumisel saavad kõik koolid tellida tasuta eksemplari tutvumiseks,» selgitas peatoimetaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles