Joobes ujuja päästnud rannavalvur: vaatasin, miks ta redelist üles ei tule

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastaskaldalt ujuma hakanud mees jõudis selle silla otsast umbes kolme meetri kaugusele, kus ta jõud rauges. Sealt päästsid ta rannavalvurid Kaspar Uppin (vasakul) ja Kristjan Zilmer.
Vastaskaldalt ujuma hakanud mees jõudis selle silla otsast umbes kolme meetri kaugusele, kus ta jõud rauges. Sealt päästsid ta rannavalvurid Kaspar Uppin (vasakul) ja Kristjan Zilmer. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas Pedeli rannas töötavad rannavalvurid Kristjan Zilmer ja Kaspar Uppin päästsid täna jões uppumisohus olnud mehe elu. Üle jõe ujuma hakanud joobes ujujal jäi vastaskaldal asuva sillani jõudmisest puudu kolm meetrit.

Uppin ütles, et mees hakkas ujuma rannavalvurite hoone juurest vaadates vastaskaldalt, kus paisutatud jõgi on umbes 80 meetri laiune. Silmanähtavalt joobes mees oli kaldal trimmerdanud. „Ta trimmerdas seal ja hakkas üle ujuma. Ta oli päris korralikus alkoholijoobes ka. Ujus täitsa lähedale. Siit silla otsast umbes kolme meetri kaugusel vajus ära,” kirjeldas Uppin.

Vees ulpimas nägi meest esimesena Zilmer. „Vaatasin, miks ta üles ei tule redelist.”

Zilmeri sõnul jõudis ujuja enne päästmist kõhuli vees lamada umbes kümme sekundit. Kui päästjad ta kätte said, oli mees teadvusel. Ta oli jõudnud küll veidi vett sisse tõmmata, kuid suuremat viga ei saanud. Hädasolnu toimetati kiirabiga tervisekontrolli Valga haiglasse.

Ka Zilmerile jäi silma mehe raske joove. „Ime, et ta üldse üle jõudis.”

Ujuja oli päästjatele tuttav. Nad teadsid rääkida, et mees on 40aastane ja Valga elanik.

Mõlemale rannavalvurile oli see esimene elupäästmine. Geodeediharidusega Zilmer oli esimest korda rannas tööl eelmisel aastal, Valgas keskkoolis õppiva Uppini jaoks on tänavune hooaeg rannavalvurina esimene. Meeste sõnul ujub rannas kuuma ilma tõttu omajagu inimesi hoolimata seal lehvivast punasest lipust, mis hoiatab enterokoki eest.

Zilmeri sõnul on kolleegidel sarnaseid olukordi juhtunud. „Kes on olnud siin kauem, neil on paar korda ette tulnud. Tavaliselt on hädas joobes inimesed või lapsed.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles