Soome mustlased tulid Valka lõimumist ja Jumalat propageerima

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomest saabunud külalised esinesid kolmapäeval Valgas Riia kohviku ees. Sellega tegid nad reklaami Pärna puiesteel peetavatele kristlikele Elu ja Valguse pidustustele.
Soomest saabunud külalised esinesid kolmapäeval Valgas Riia kohviku ees. Sellega tegid nad reklaami Pärna puiesteel peetavatele kristlikele Elu ja Valguse pidustustele. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval võis Valga mitmes paigas laulmas näha mustlaskollektiivi. Soomest saabunud kristlike romade eesmärk on aidata kohalikel mustlastel ühiskonda paremini sisse elada.

Kontsertidega tegid külalised reklaami neljapäevast pühapäevani Valgas Pärna puiesteel peetavatele pidustustele, mille programmis on kristlik muusika, kõned ja grillimine.

Saabujatele tõlgiks palutud Aare Lukman Tallinna nelipühi kogudusest ütles, et nad soovivad aidata Valga mustlasi. «Tahame aidata mustlastel ühiskonda paremini sisse elada. Teame, et siia on tulnud Läti poolt elama palju mustlasi ja kohalikel mustlastel on ka nendega probleeme, nad käituvad natuke metsikult.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles