Majanduskriis halvendas enim lõunaeestlaste tervist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla
Valga haigla Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Majanduskriis on halvendanud äärealade inimeste tervist, eriti on see statistika järgi puudutanud Põlvamaa elanikke. Maakonnas elab 23 500 inimest ja nendest on töövõimetuspension välja kirjutatud 18 protsendile ehk 4242 inimesele.

Jõgevamaal on töövõimetuspensionäre 12,6 protsenti, Võru- ja Valgamaal 11,9 protsenti elanikest ja Ida-Virumaal 11,7 protsenti. Väikseima näitajaga – 4,6 protsenti – paistab silma Harjumaa.

Praxise analüütik Andres Võrk ütles, et Põlvamaal oli möödunud aastal tööga hõivatud vaid 43 protsenti tööealistest, mis samuti mõjutab inimeste tervist. Kagu-Eestis ja Ida-Virumaal on pensionieas inimeste osakaal rahvastikus teistest Eesti piirkondadest suurem, mis samuti kajastub tervisestatistikas.

Tallinnas on töövõimetuspensionäre viis ja Tartumaal üheksa protsenti elanikkonnast.

Eelmisel aastal maksis sotsiaalkindlustusamet töövõimetuspensionäridele iga kuu ligi 15 miljonit eurot. Aastas tegi see kokku 180 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles