Kutseõppekeskus võõrustas õpetajaid ja rahvakultuurikollektiivide juhte

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnustusüritus õpetajatele ja kultuuriinimestele.
Tunnustusüritus õpetajatele ja kultuuriinimestele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna kogunes uude Valgamaa kutseõppekeskusse tunnustusüritusele üle saja maakonna inimese, kelle hulgas olid õpetajad, kultuuriinimesed ja koostööpartnerid.

Kohaletulnuid tervitasid maavanem Margus Lepik, maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse juhataja Kalle Vister ja Valgamaa Haridustöötajate Liidu Ametiühingu esimees Sille Allik.

«Valgamaa hariduse ja kultuuri edulugu olete teie, kes siin saalis istute. Just teie olete inimesed, kes seda rasket, kuid tänuväärset tööd igapäevaselt teete ja veate ning tänu kellele silma paistame ja selles vallas ka edukad olema,» ütles tervitussõnavõtus maavanem.

«Teie teete oma tööd sellepärast, et see teile meeldib. Iga päev püüate teha nii, et oleks õige. Soovin, et jõuaksite ja jätkaksite sama suure innu ja säraga teadmiste andmist lastele ja kodusoojuse loomist,» soovis kohalolijatele Sille Allik.

Valgamaa aasta õpetaja aunimetus omistati 12 maakonna õpetajale, kellele üritusel anti üle maavanema tänukiri, meene koos Apollo kinkekaardiga ning lillekimp. Tõrva gümnaasiumi keemiaõpetaja, maakonna aasta õpetaja Anne Õunapuu esindab Valgamaad 8. oktoobril Tartus toimuval üleriigilisel aasta õpetajate vastuvõtul.

Meene ja lillekimbuga leidsid äramärkimist viis noort pedagoogi, kes koolipingist Valgamaale tööle asunud. Need olid käesoleval aastal Valga vene gümnaasiumi õpetaja Julia Pozdeeva, Keeni põhikooli õpetaja Mariliis Võsu, Valga põhikooli õpetajad Mari Teesalu ning Anneli Malleus ja lasteaed Buratino õpetaja Sigrit Järve.

Maavanema tänukirja, seinavaiba/vimpli ja tantsupeo märgiga tänati koolinoorte laulu- ja tantsupeol «Maa ja ilm» osalenud kollektiivide juhte. Tänu osaliseks said lisaks eespool nimetatutele ka Valgamaa laulu- ja tantsupeost osavõtnud tantsu- ja võimlemisrühmade, koori- ja muusikakollektiivide juhid.

Tunnustuse pälvisid ka ülevabariigilise laulu- ja tantsupeo koostööpartnerid ning «Teatetantsust» osavõtnud kollektiivide esindajad. Kalle Vister andis maavanemale edasi Eesti Laulu- ja Tantsupeo sihtasutuse juhi Aet Maatee tervitused ja tänusõnad.

Valgamaa aasta õpetajad

Anne Õunapuu – Tõrva gümnaasiumi keemiaõpetaja
Anneli Teder – Pühajärve põhikooli klassiõpetaja, algklasside muusikaõpetaja, kasvataja, ringijuht
Evi Oherjus – Hargla kooli algklasside, bioloogia- ja geograafiaõpetaja, kasvataja, ringijuht
Heidi Kõvask – Lüllemäe põhikooli klassiõpetaja, ringijuht
Heli Veerme – Riidaja põhikooli saksa ja inglise keele õpetaja, ringijuht
Mare Uibopuu – Pikasilla kooli direktor
Meeli Uibomägi – Valgamaa kutseõppekeskuse sotsiaalpedagoog, sotsiaaltöö ja nõustamise juhtivõpetaja
Oksana Avramenko – Valga vene gümnaasiumi bioloogiaõpetaja
Terje Ertel – Tsirguliina lasteaed Õnnelind lasteaiaõpetaja
Tiie Jaaniste – Otepää gümnaasiumi klassiõpetaja, kooli algklasside ainesektsiooni juhataja, ringijuht
Tiina Fedotova – Valga põhikooli algõpetuse õpetaja, algõpetuse töörühma juht, T.O.R.E. koolitaja
Tiiu Rohtla – Palupera põhikooli loodusainete õpetaja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles