Rakvere teatri etenduses mängib Valgamaa noormees

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Nullpunktis" astub üles ka Valgamaa noormees Imre Õunapuu (keskel).
"Nullpunktis" astub üles ka Valgamaa noormees Imre Õunapuu (keskel). Foto: Taavi "Miisu" Varm

Rakvere Teater toob Valka idamaise muinasjutu «Väike Mukk» ja Margus Karu noorteromaanil põhineva lavastuse «Nullpunkt». Väikest Mukki mängitakse esmaspäeval, 17. oktoobril kell 13 ning Nullpunkti sama päeva õhtul kell 19 Valga kultuurikeskuses.

Lastelavastus «Väike Mukk» räägib ebatavalise välimusega poisist, kes satub kodulinnas naerualuseks ja asub pikale teekonnale õnne otsima. Väike Mukk asub sultani teenistusse, kuid õukondlaste kadedus viib ta taas vaesena rändama. Lavastas Toomas Suuman.

2010. aastal ilmunud romaan «Nullpunkt» põhjustas Eesti noortekirjanduses korraliku tormi – noorelt mehelt noortele lugejatele kirjutatud raamatu esmatrükk müüdi läbi erakordse kiirusega. Nüüdseks on romaan mitme kooli kohustusliku kirjanduse nimekirjas, välja antud mitu lisatiraaži, ettevalmistusfaasis on romaanil põhinev film ning septembris esietendus Rakvere Teatri «Nullpunkti» lavaversioon.

Etenduses mängib ka Valgamaa noormees Imre Õunapuu, kes õpib igapäevaselt TÜ Viljandi Kultuuriakadeemias näitlemist. «»Nullpunkt« on nooruslik tükk ja meile isiklik, sest paneme enda kogemust sisse. Raamat on algmaterjal, aga oleme tõlgendanud seda nii nagu meile sobiv. Oleme võtnud oma elu ja vaated selle aluseks,» rääkis ta.

Õunapuu on jõudnud samuti telelinale, kui mängis «Kelgukoertes» ja «Saladustes».

Nagu Karu romaanis, on ka Jaanika Juhansoni lavastuse keskmes probleemsest kodust ja halvast koolist pärit Johannes, kelle elu eliitkoolis allamäge läheb. Koolivägivalla, pereprobleemide ja viletsate sõprade virvarrist väsinud poiss jõuab ühel hetkel täielikku nullpunkti ning peab rõduäärel seistes otsustama: hüpata või püüda heidikustaatusest välja rabeleda ja oma elu taas üles ehitada.

Et säiliks aus ja avameelne suhtluskeel, jätkab Rakvere Teater koostööd TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna tudengitega, kellele «Nullpunkt» on esimene töökogemus professionaalses teatris. Etenduses esineb karmi keelekasutust ja valju muusikat ning seepärast ei soovitata seda vaadata alla 14aastastel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles