Venemaalt on püüdnud Eestisse tulla ligi 30 MM-i fännipassi omanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MM-i kolmanda koha mäng Peterburis, Krestovsky staadionil.
Jalgpalli MM-i kolmanda koha mäng Peterburis, Krestovsky staadionil. Foto: Elu24

Piirivalvurid on Eesti piiril Venemaaga selle nädala jooksul tabanud ligi 30 ilma viisata välismaalast, kes on saabunud Venemaale seoses jalgpalli MM-iga.

"Käesoleval nädalal oleme Narva piiripunktist tagasi saatnud 11 välismaalast, kes viibivad Venemaal jalgpalli MM-i fännipassiga, kuid kel puudub õigus Schengeni territooriumile sisenemiseks," ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) Ida prefektuuri piirivalvebüroo juht Indrek Püvi reedel BNS-ile.

"Nädala alguses tabasid piirivalvurid kagupiiril kolm gruppi ebaseaduslikke piiriületajaid, kokku 17 inimest. Suure tõenäosusega viibisid ka nemad Venemaal viisavabalt jalgpalli MM-i fännipassiga, kuid täpsemalt selgitatakse need üksikasjad menetluses," lisas ta.

PPA on seoses MM-võistlustega Venemaal tabanud viimastel nädalatel rohkesti kolmandatest riikidest saabunud inimesi, kes on lootnud ilma viisata Euroopa Liitu pääseda. Kolmapäeval saadeti Narva piiripunktist Venemaale tagasi kolm somaallast, neljapäeval aga Senegali kodanik, kes olid Venemaale saabunud jalgpalli MM-võistluste fännipassi alusel.

Venemaa lubas MM-i ajaks riiki lihtsustatud korras isikuid, kellel oli ette näidata fännipass mõnele mängule. Pühapäeval teatas Vene president Vladimir Putin, et Venemaa pikendab fännidele antud korduvviisa kehtivust selle aasta lõpuni.

"Kutsume üles tähelepanelikkusele transpordi- ja logistikaettevõtteid, kes teevad piiriüleseid sõite. Oleme saanud info juhtumist, kus Tallinnasse suunduva bussi pagasiruumi proovisid end Venemaal peita kaks jalgpalli MM-i fännipassiga Venemaal viibivat välismaalast," ütles PPA Ida prefektuuri piirivalvebüroo juht Püvi.

Ta palus võimalikest intsidentidest piirivalvureid teavitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles