Politsei pidas kinni mõrvas kahtlustatavad noorukid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei pidas pühapäeval kinni 18aastase Nikolai ja 16aastase nooruki, keda kahtlustatakse endise tippkorvpalluri, viimati Valgamaa meeskonnas Puka Sokud pallinud Kert Kesküla mõrvas.

Kahtlustatavad peeti kinni väljaspool Tallinna. Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ütles, et kurjategijad ei rünnanud ohvrit juhuslikult. Tegemist oli tema kinnitusel ette planeeritud kuritööga, mille eesmärk oli vara hõivamine. Kui pikalt oli kuritöö ette planeeritud ja mida Keskülalt täpsemalt võtta taheti, ei saa prokuratuur uurimise huvides avalikustada.

Lisaks täpsustas pressiesindaja, et ohver mõrvati Lasnamäel asuvas metsatukas ehk samas kohas, kust laip hiljem leiti.

Esmaspäeval pidas politsei Kesküla mõrvaga seoses eile kinni veel kaks 16aastast tüdrukut, kes ilmselt aitasid tema röövimisele kaasa.

Nende täpsest rollist selles sündmuses ei saa rääkida, kuid tõenäoliselt esitatakse neile kahtlustus röövimisele kaasaaitamises ja mõrvast mitteteatamises,» ütles Postimees.ee-le Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik. Nende vahistamist prokurör tõenäoliselt ei taotle, kuna nad ei osalenud füüsiliselt korvpalluri tapmises.

Mõrvas kahtlustatavad noormehed vahistati teisipäeval kohtu otsusel.

«Praeguste andmete kohaselt oli tapmise motiiv omakasu,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Jüri Kasesalu.

35aastase Kesküla torke-lõikehaavade ja löömisjälgedega surnukeha leidis politsei 28. septembri õhtul Lasnamäel asuvast metsatukast.

Juhtunut uuritakse karistusseadustiku mõrva käsitleva paragrahvi alusel. Sellise kuriteo eest näeb seadus karistusena ette 8-20aastase või eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles