Noormeeste tervisefoorumil arutletakse meeste rolli üle

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noormeeste tervisefoorumil arutletakse meeste rolli üle
Noormeeste tervisefoorumil arutletakse meeste rolli üle Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Projekti «Mehed liikuma Valgamaal» käigus toimub reedel Valga spordihallis esimest korda Valgamaa noormeestele suunatud tervisefoorum.

Foorumi sihtgrupp on Valgamaa üldhariduskoolides õppivad noormehed vanuses 16–19 eluaastat – kokku on praeguseks registreerinud ligikaudu 100 õpilast.

Foorumi esimeses osas räägitakse laiemalt meeste tervisest ja nende riskikäitumisest, tervislikest eluviisidest ja meeste rollist ühiskonnas.

Üritusel astuvad lektoritena üles meestearst Kristo Ausmees, politsei- ja piirivalveameti lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juhataja Indrek Koemets, kaitseressursside ameti peaspetsialist Henrik Einre, SA Tartu Kiirabi koolitusjuht Andras Laugamets, sportlane Maris Mägi ja saatejuht Hannes Võrno. Foorumi tervitussõnu lausuvad Valga maavanem Margus Lepik ja Valga linnapea ning «Mehed liikuma» maakonnapatroon Kalev Härk.

Päeva teises osas toimub minimess, kus oma igapäevast tegevust tutvustavad Lõuna- Eesti päästekeskus, SA Tartu Kiirabi, politsei- ja piirivalveamet, maanteeamet, kaitseressursside amet ja Aide autokool. Päev lõppeb pesapallimeeskonna Kiili Pantrid demoüritusega.

Valgamaa noormeeste tervisefoorum toimub projekti «Mehed liikuma Valgamaal» käigus, mida rahastatakse Euroopa Sotsiaalfoni meetmest «Tervislike valikute ja eluviiside soodustamine». Projekti elluviijad on Valga maavalitsus koostöös Valgamaa Spordiliidu ja mittetulundusühinguga ABC Arendus («Mehed liikuma» eestvedaja).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles