Laupäevase Valgamaalase lugeja sai kaasa ka ajakirja

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ühinenud Ajalehed

Laupäeval, 8. oktoobril ilmub AS Ühinenud Ajalehed viie lehe vahel esimest korda aktsiaseltsi uus ajakiri, mis kannab nime 60+. Valgamaalase, Järva Teataja, Pärnu Postimehe, Sakala ja Virumaa Teatajaga koos ilmuv väljaanne on mõeldud eelkõige elukogenud inimesele, ent kindlasti leiavad sealt rohkesti lugemisväärset ka nooremad huvilised.

Ajakirja avanumbri kokku pannud Sakala peatoimetaja Eve Rohtla kinnitusel lahkab ajalehe avanumber näiteks põhjusi, mis sunnivad eakat inimest armsast kodust loobumisele mõtlema.

Juttu tuleb toidulisanditest. Kõlama jääb, et Eesti oludes peab kõigil kuudel, mille nimes on r-täht, midagi tavatoidule lisaks tarbima, sest toidus pole nii palju organismile vajalikke aineid, kui vaja. Kokaraamatute autor ja pereema Sille Varblane tutvustab lihtsaid ja nutikaid võimalusi toidulaua rikastamiseks.

Paljud ei tea, kust tulevad hambaproteesid ja on neid küsinud koguni apteegist, ajakiri valgustabki nende valmistamise tagamaid.

Lohutavana peaks mõjuma, et vähk, mis võtab põlved nõrgaks ka kõige mehisemal mehel, pole moodsal ajal enam nii lõpliku iseloomuga, kui haigusele ainult õigel ajal jaole saaks.

Eesti metsades on vaid väike vähemus seeni söödavad, enamus neist on mittesöödavad ja väike osa surmavalt mürgised. Osal seentel vahet teha on otseses mõttes elu ja surma küsimus, jäi kõlama Valga muuseumis läbi viidud seenenädalal.

Et kallid prillid teeniksid tublisti pikka aega, ei ole neid mõistlik taskusse pista või kotinurka suruda. Klaasid ei kogu tülikaid kriime ja raamid ei paindu kõveraks, kui neid kaitseb tugev toos. Ajakiri annab nõu tooside valikul.

Doktor Kai Saks mõtiskleb teemal inimene ja vanus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles