Tapmine Võrus: kasupoega kahtlustatakse eaka mehe surmamises

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellest Petseri tänava kortermajast leiti eelmisel nädalal tapetud mees.
Sellest Petseri tänava kortermajast leiti eelmisel nädalal tapetud mees. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrus avastati laupäeva pärastlõunal Petseri tänava elumaja korterist eaka mehe torkehaavadega surnukeha. Politsei pidas kuriteos kahtlustavana kinni hukkunu kasupoja.

21. juuli pärastlõunal laekus häirekeskusele teade, et Petseri tänava elumaja korterist avastati 71-aastase mehe lõikehaavadega surnukeha. Leidjaks oli hukkunu abikaasa.

Politsei alustas kriminaalmenetlust selgitamaks juhtunu üksikasju ning seda, kes raske kuriteo toime pani. Seni kogutud andmetele tuginedes viibis eakas mees 20. juuli õhtul oma kodus koos 31-aastase kasupojaga, keda oli alust kahtlustada ka kuriteo toimepanemises.

Politseipatrullid ja piirkonnapolitseinikud asusid kontrollima kohti, kus kuriteos kahtlustatav liikuda ja viibida võiks. Juba samal õhtul peeti raskes joobes 31-aastane mees Võrus Kreutzwaldi tänaval kinni ja viidi arestimajja.

«Kartsime, et ükskord midagi hirmsat juhtub,» ütles majas elav naine Lõuna-Eesti Postimehele. Tema sõnul käisid mõrvapaigaks osutunud neljanda korruse korteris kuu alguses alatasa joomingud ning juulikuu polnud selles osas erand. «Naabrid kurtsid, et ei saa öösiti rahu,» lausus ta.

«Nägin seda kasupoega kaks nädalat tagasi, kui ta tuli, kott viinapudeleid täis,» jätkas majaelanik. «Kukkus trepi peal maha, aga nii õnnelikult, et ükski pudel katki ei läinud. Ähvardasin teda, et kui midagi ära lõhub, peab ise ära koristama.»

Kasupoeg püsivalt oma kasuvanemate juures teadaolevalt ei elanud. Tapetud 71aastane mees oli majaelaniku sõnul aga viimasel ajal väetiks jäänud.

Kuuldavasti oli kõnealuses korteris varemgi probleeme olnud. Nii teatakse rääkida mullusest juhtumist, kui lõhkenud veetoru maja uputama hakkas. Tollal ilmnes ka, et korteri vannituba on paksult tühju vene päritolu viinapudeleid täis.

„Tapmise ja mõrvade puhul on valdavalt tegu isiklikul pinnal tekkinud konfliktide ehk olmetülidega, kus sageli on mängus olnud ka alkohol või narkootikumid. Piiritu alkoholi tarbimine ja sellega kaasnev joove mõjutavad inimese käitumist ning sellises seisundis ta ei mõtle ei oma tegudele ega nende tagajärgedele,“ sõnas Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk.

Millised sündmused täpsemalt raske kuriteoni viisid, selgitatakse kriminaalmenetluses, mis hetkel käib tapmist käsitleva paragrahvi alusel.

Esialgu on kahtlustatav kuni 48 tunniks kinni peetud. Lõuna ringkonnaprokuratuur otsustab vahistamistaotluse esitamise osas esmaspäeval.

Sel aastal on Eestis registreeritud 22 tapmist ja mõrva, sealhulgas tapmise- ja mõrvakatset. Mullu samal ajal oli registreeriti selliseid raskeid kuritegusid 21 juhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles