Koertekooli avav neiu: vanale koerale võib väga edukalt trikke õpetada

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerasõber Liina Põldsalu avab Tõrvas peagi koertekooli LaKrants. Kogemusi on tal aidanud omandada kaks krantsist lemmikut: peagi kolmeaastaseks saav Hugo (vasakul) ja veidi vähem kui aastane Fränky.
Koerasõber Liina Põldsalu avab Tõrvas peagi koertekooli LaKrants. Kogemusi on tal aidanud omandada kaks krantsist lemmikut: peagi kolmeaastaseks saav Hugo (vasakul) ja veidi vähem kui aastane Fränky. Foto: Glänel Tirrand

Tõrvalanna Liina Põldsalu avab augustis koertekooli, kuhu ootab igas vanuses neljajalgseid. Ta usub, et kui piisavalt tööd teha, saab igast koerast hea sõbra.

Tõrvas üles kasvanud Põldsalu on koeri armastanud lapsest peale. Vanematekodus elab kolmandas klassis võetud 18aastane sõber siiamaani. Ajakirjanikku ja fotograafi tervitas naine Tõrva pargis oma praeguste koerte Hugo ja Fränkyga, keda nimetas tõu poolest krantsideks. Sealjuures mainis ta esimese asjana, et Fränkyle ei maksa silma vaadata. Fränky viidi kolmenädalaselt varjupaika ja elas seal, kuni naine ta kolmekuusena adopteeris.

Et aktiivne varsti aastaseks saav loom aga oma nina kärmelt saabujate uudistamiseks neile külge pani, eksis pilk siiski koeraga tõtt vaatama. Tulemuseks vali haukumine. «Enesekindel koer ei reageeri väga millelegi. Tema ei ole väga enesekindel,» naeris Põldsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles