Köögivilju ootab ilmselt ees märgatav hinnatõus

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapsas vajab kasvamiseks palju vett ja kui praegusel saagi valmimise ajal seda napib, võivad saagikorjajad sügisel pooltühjade pihkudega jääda. See aga tähendab suure tõenäosusega hindade kerkimist.
Kapsas vajab kasvamiseks palju vett ja kui praegusel saagi valmimise ajal seda napib, võivad saagikorjajad sügisel pooltühjade pihkudega jääda. See aga tähendab suure tõenäosusega hindade kerkimist. Foto: Tomi Saluveer

Tänavune suur põud ja kahjurid toovad aasta lõpus tõenäoliselt kaasa köögivilja märgatava hinnatõusu. Eriti keeruline on olukord kapsa- ja kaalikakasvatajatel.

«Kui teravilja müüki mõjutavad oluliselt maailmaturu hinnad, siis köögivili on piirkondlik kaup, mille hinda  reguleerib paljuski kohalik turg,» lausus Võru vallas Navi külas asuva Jaagumäe talu peremees Mart Timmi. «Julgen prognoosida, et märgatavast hinnatõusust tänavu pääsu ei ole. Rahvas peab valmistuma kõrgema hinnaga köögivilja ja kartuli ostmiseks.»

Köögiviljakasvatajate olukord on Timmi sõnul paikkonniti erinev: see sõltub mullast, kuidas vili on tärganud ja kui palju on piirkonnas vihma sadanud. «Üldiselt on seis üsna kehv,» rääkis ta. «Köögivili ja kartul vajavad hädasti vett. Samuti ootavad kohati vett viimased teraviljad ja rohusööda kolmas ring.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles