Tähelepanelik nutiseadme ostja saab maandada riske

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hästi töötavast ja kasutaja vajadustele vastavast nutiseadmest on rõõmu ja kasu palju. Enne ostu tegemist tuleb aga läbi mõelda, mida seadmelt täpselt oodatakse.
Hästi töötavast ja kasutaja vajadustele vastavast nutiseadmest on rõõmu ja kasu palju. Enne ostu tegemist tuleb aga läbi mõelda, mida seadmelt täpselt oodatakse. Foto: Erik Prozes / Postimees

Sageli laekub tarbijakaitseametisse küsimusi ja probleemide kirjeldusi seoses nutiseadme ostuga. Sestap soovitab amet tarbijail enne ostu hoolikalt läbi mõelda, millistele omadustele peaks seade vastama ning millistel tingimustel seda osta tasuks.

«Märkimisväärne osa tarbijate pöördumistest on ajendatud kiiruga tehtud valikutest ning hilisemast rahulolematusest. Seade ei vasta ootustele või sellega kaasnevad ootamatud lisakulud või probleemid,» rääkis ameti järelevalve osakonna jurist Cristen Helendi.

Ta rõhutas, et lisaks nutiseadme tehnilistele andmetele on oluline pöörata tähelepanu võimalikele lisakulutustele ning riskidele, mis seadme ostmisega võivad kaasneda. «Samuti tasub teada, et kaupleja peab tehniliselt keeruka seadme müügil kaasa andma kasutusjuhendi.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles