Alajaamad langesid rüüstamise ohvriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihla alajaam Valgamaal langes samuti varguse ohvriks.
Kihla alajaam Valgamaal langes samuti varguse ohvriks. Foto: Politsei

Sel nädalal on metallivargad rüüstanud hulka Lõuna-Eestis asuvaid alajaamu nii Valga-, Võru- kui ka Põlvamaal. Nende tegevuse tõttu on kümned majapidamised tundideks vooluta jäänud.

«Kokku on meile teada seitse alajaama, kus alates pühapäevast toimunud rüüstamine,» ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen eile lõuna paiku. Alajaamadest on varastanud väärismetalli.

Kella 14.15 paiku oli Elektrilevi katkestuste kaardi andmetel vooluta kolm Võrumaa alajaama ja seetõttu puudus elekter 14 kliendil. Ettevõtte kommunikatsioonijuht Peeter Liik kinnitas, et kõik need kolm alajaama olid vooluta metallikrattide tegevuse tagajärjel. Valga- ega Põlvamaal katkestusi sellel hetkel polnud.

«Neli rüüstamise alla sattunud alajaama on juba korda tehtud,» ütles Liik veidi pärast kella kahte. «Ülejäänud tarbijatele loodame elektrivarustuse taastada kolme-nelja tunni jooksul.»

Kõige rohkem rüüstatud alajaamu on Klaasseni sõnul Eesti-Läti piiri lähedal, endises Misso vallas. Eile hommikul aga avastati sissetung Vastseliina alajaama.

Klaassen sõnas, et toimepandud rüüstamistega tekitatud kahju suurus on alles väljaselgitamisel. «Kahjud saame kokku lüüa siis, kui kõik rüüstatud alajaamad on taastatud.»

Nii suur juhtumite arv niivõrd lühikese perioodi jooksul näitab juhtimiskeskuse juhi sõnul, et tegemist on  süsteemse vargusega, mida korraldavad samad isikud, kes elektriohtudele vilistades riskivad oma eluga. Ta lisas, et kõiki juhtumeid uurib ka politsei.

Elektrilevi palub kurjategijate tabamiseks kõigi Lõuna-Eesti, eriti Valga-, Põlva- ja Võrumaa inimeste abi. Kui keegi märkab alajaamade lähedal kahtlast tegevust, palutakse tal sellest kohe teada anda Elektrilevi rikketelefonil 1343 või hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles