Kuumus testib joogitootja võimekust

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Seniseid müüginumbreid vaadates on suvi olnud meile fantastiline,» rääkis Värska Vee juht Urmas Jõgeva.
«Seniseid müüginumbreid vaadates on suvi olnud meile fantastiline,» rääkis Värska Vee juht Urmas Jõgeva. Foto: Tomi Saluveer

Joogifirmas Värska Vesi 35 aastat töötanud Urmas Jõgeva ei mäleta Eesti ajal tänavusega võrreldavat aastat. Mineraalvee tootjale on päikeseline suvi olnud üliedukas. Päevas väljub tehasest 200 000 pudelit, täisvõimsuse piiril töötatakse ka nädalavahetusel.

«Päike − meie parim müügimees − teeb praegu tublit tööd. Nagu see kuumus aprilli lõpust pihta hakkas ja meie müügitulemused üles läksid, on see ilus, palav ja kuiv suvi jätkunud tänaseni,» rääkis ettevõtte juht Jõgeva, kelle sõnul laaditakse praegu Värskas asuvas laos päevas joogipudelitega täis ligi 15 suurt veokit. «Toodame praegu nii palju, kui torust tuleb: kõik läheb müügiks.»

Jõgeva sõnul olid head ka 2014. aasta juuli ja august, kuid tänavu olid suvised ilmad ka mais ja juunis. «Paraku on see nii, et majandus käib eri valdkondades üles ja alla: kord nii kord naa,» rääkis Jõgeva. «Kui meie praegu rõõmustame, siis põllumehed räägivad erakorralise olukorra väljakuulutamisest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles