Galerii: Päästeala laagris kogevad noored päästjate tööd

Madis Perli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuni 27. juulini toimub Põlvamaal Valgemetsal seitsmeteistkümnes Päästeala noortelaager, kus osaleb 200 noort vanuses 7-15 aastat. 

Päästeala noortelaagris osalevad noored, kes on aasta jooksul õppinud vabatahtlike päästekomandode juures päästeringides ning laagris saavad nad omandatud teadmisi praktikas rakendada. See aitab noortel riske paremini ära tunda ning ennetada ja ohuolukordades sihipäraselt tegutseda. Iga laagris osalenu viib õpitu ja kogetu endaga kaasa, muutes eneselegi teadmata Eesti turvalisemaks ja paremaks elupaigaks.

Lõuna-Eesti Postimees käis laagriga tutvumas tervise, meditsiini ja esmaabi teemalisel õppepäeval ning sai näha ka harjutust, kus kõige vanemad laagrilapsed pidid reageerima traktori ja ATV õnnetusele. Noored, kes peavad igal ajal olema valmis tõttama, viibisid kutsungi ajal erinevates töötubades ning jooksid kõigepealt päästeauto juurde, kus panid end riidesse ja siis sõitsid päästeautoga sündmuskohale. Seal pidid noored päästjad abistama kannatanuid ning hiljem jagama meediale kommentaare. 

Päästeala noortelaagri tegevused viiakse läbi temaatiliste päevadena: toimub tervise, meditsiini ja esmaabi teemaline õppepäev ning tule-, liiklus-, raudtee-, plahvatus-, olme- ja teiste ohutusalaste tegevustega sisustatud päev, mille lõppedes selguvad Eesti parimad noorpäästjad. Lisaks tegeletakse ohutusrogainiga ning laagri lõpetab demopäev, mil päeva läbiviijad demonstreerivad oma oskuseid, mida oma töös kasutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles