Kasuisa tapmises kahtlustatav võeti vahi alla

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellest Petseri tänava kortermajast leiti eelmisel nädalal tapetud mees.
Sellest Petseri tänava kortermajast leiti eelmisel nädalal tapetud mees. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei kahtlustab 31aastast meest Võrus oma 71aastase kasuisa tapmises ja oma 54aastase ema kehalises väärkohtlemises.

Kahtlustuse kohaselt lõi 31aastane mees 20. juuli õhtul Võrus Petseri tänaval korteris korduvalt oma 54aastast ema. Vägivallatsemise tõttu lahkus ema korterist. Järgmisel päeval ehk 21. juuli pärastlõunal leiti korterist 71aastase mehe lõikehaavadega surnukeha. Samal õhtul kella 19.30 paiku peeti raskes joobes kahtlustatav kinni.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Terje Aleksašin esitas esmaspäeval Tartu maakohtule taotluse kahtlustatava vahistamiseks.

«Surnukeha leidmisele eelnenud päeval oli kahtlustatav vägivaldne ka oma ema suhtes ja esialgsetel andmetel oli ta kuritegude toimepanemise ajal alkoholijoobes. Võttes arvesse juhtunu asjaolusid ja kuna kahtlustatav on varem kriminaalkorras karistatud, taotles prokuratuur edasiste kuritegude ja menetlusest kõrvalehoidmise ennetamiseks 31aastase mehe vahistamist,» ütles Aleksašin.

Tartu maakohus pidas prokuratuuri taotlust põhjendatuks ja kahtlustatav võeti esmaspäeva õhtul kohtu loal esialgu kuni kaheks kuuks vahi alla.

Tapmise eest võib kohus süüditunnistamisel mõista kuue- kuni viieteistaastase vangistuse.

Kohtueelset menetlust viib läbi Lõuna prefektuur Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles