Päästeamet kehtestab kogu Eestis suure tuleohuga aja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatulekahju kustutamine.
Metsatulekahju kustutamine. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Päästeamet kehtestab laupäevast kogu Eesti territooriumil kuiva ja kuuma ilma tõttu suure tuleohuga aja.

Suure tuleohuga aeg toob kaasa lisapiirangud eelkõige metsas tegutsemisel ning alates laupäevast on metsas lahtise tule kasutamine keelatud, teatas päästeamet. Ka hakkavad päästeamet ning politsei- ja piirivalveamet koos ujumis- ja lõkkekohtades patrullima.

„Sel nädalavahetusel jälgivad nii päästeamet kui ka politsei- ja piirivalveamet kõrgendatud tähelepanuga inimeste ohutut käitumist nii veekogu ääres kui ka looduses," ütles päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi.

Tegemist on esimese taolise ühisaktsiooniga ning Suurkivi sõnul on tänuväärne, et oma põhitöö kõrvalt jätkub politseinikel jõudu pöörata tähelepanu ka päästealasele turvalisusele. Samuti on politsei- ja piirivalveameti helikopter kõrgendatud valmiduses reageerimaks koheselt ka väiksematele sündmustele.

Suure tuleohuga ajal on metsas ja maastikul keelatud suitsetamine, grilliseadme kasutamine, lõkke tegemine ja igasugune lahtise tule kasutamine, sealhulgas ka selleks ettevalmistatud kohtades, nagu näiteks RMK lõkkeplatsidel.

Vältida tuleks mootorsõidukiga looduses sõitmist. Auto tuleks parkida mittesüttivale pinnasele ja mitte sõita ATV-ga turbasel pinnal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles