Kunagi otsijaid narritanud mees leidis märja haua

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahja paisjärve ääres oli kümmekond inimest istumas vaikuses.
Ahja paisjärve ääres oli kümmekond inimest istumas vaikuses. Foto: Madis Perli

Reede õhtul 27. juulil Põlva vallas Ahja paisjärvel kadunuks jäänud noor mees leiti laupäeval kella 14 paiku uppununa.

Reede õhtul kell 22.55 said päästjad teate, et alkoholi tarvitanud 27aastane mees oli hüpanud Ahjal tehisjärve ega tulnud enam pinnale. Kohale kiirustanud päästjatel ei õnnestunud kahetunnise otsimise käigus reede öösel meest läbipaistmatus vees leida.

Kadunud inimese edasise otsimisega tegeles seejärel politsei. Otsingutesse kaasati Lõuna prefektuuri tellitud erafirma Maremark tuuker, kes leidis uppunud mehe 10 meetri kauguselt kaldast 2,5 meetri sügavuselt laupäeva pärastlõunal kell 14.24. Ühe kohaliku elaniku väitel leiti uppunud mees hüppesilla alt.

Laupäeva lõuna paiku järve kaldal vaikuses istunud inimesed tõdesid, et otsinguid oli järves keeruline teostada. "Vesi on järves nii must, et nähtavus on praktiliselt null," ütles üks järve ääres viibinutest.

Kohalike sõnul oli kadunud mees aastaid varem teinud ujuma minnes sellise tembu, et ujus üle järve ja lasi ennast teistel otsida, ise aga läks sel ajal koju magama. Sedapuhku aga polnud enam tegu rumala naljaga.

Päästjad hoiatavad, et joobes ujuma minek on eluga riskimine, sest purjus inimene ei suuda adekvaatselt hinnata sügavas vees olemisega kaasnevaid ohte ning ohuolukorras õigesti reageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles