GALERII: Mustjõe kalapäeval püüti 11 liiki kala

Madis Perli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 28. juulil õngitseti Mustjõe kalapäeva raames Hargla külatagusel Mustjõe lõigul ning püüti kokku üle 14 kg kala.

Mustjõe kalapäev 2018 algas koolitusega jõeforelli eluviisidest ja püügist harrastuslike vahenditega, mille viis läbi Kristjan Pikk. Seejärel vaadati noorte tehtud video enda järel koristamise kohta ning siis algas kolmetunnine püügivõistlus. Peale võistlus oli saagi mõõtmine ja kaalumine, uhhaa söömine ning lõpetamine.

Võisteldi põhiklassis ning meeskonnavõistluses, kus sai olla 3-5 liiget. Eraldi võistlusklassid olid veel kuni 12aastastele, kuni 26aastastele ja naispüüdjatele. Võisteldi punktimängus - iga kala, liik ja/või gramm andis kindla arvu punkte. Lõppskoor saadi, kui liideti kokku kõigi võistkonna liikmete püütud kalade eest saadud punktid ning jagati saadud lõppskoor võistkonnaliikmete arvuga. Võistlejate vahel loositi ka hulga loosiauhindu.

Võistluse korraldaja Rasmus Onkel jäi kalapäevaga väga rahule. “Suurepäraselt läks, kala tuli kõvasti selle madala vee kohta ja enamus said ikka käe kalaseks. Uus rekord sündis selles suhtes, et kogu kamba peale püüti siis 14-15 kilo kala,” ütles Onkel.

Samuti oli tema sõnul märkimisväärne see, et kui muidu on saadud kuus-seitse erinevat liiki kalu, siis tänavu lausa 11. “Saadi ka selliseid kalaliike, mida tavaliselt pole saadud. Kõige toredam oli see, et täna oli meil jõeforelli õpituba ja siis ühel mehel läks enne kallast ka jõeforell otsast ära, et ikka Mustjões ka liigub teda, sõnas kalapäeva korraldaja.

Tulemused

Kuni 12. aastaste arvestus (tabada 35g kala): Karl-Gregor Pruuli - 35g särg.

Kuni 26aastaste arvestus (tabada vähemalt 75g kala, iga lisa 50g andis loosikasti ühe lisahääle): Triin Põllu - tabas 146 ahven (2 häält).

Naised (tabada 20cm kala): Monika Rogenbaum - tabas 20cm särje.

Üldarvestus (tabada enim liike): Küllo Kender - 5 liiki: rünt, roosärg, ahven, viidikas, särg.

Meeskonnaarvestus:

1. koht: Tartu kassi armastajad (Jaan Grents, Marko Avsjukevitš, Riivo Müür, Echtel-Erle Valk, Rauno Suurmäe) - 74 kala, kogukaaluga 4350g, kokku 101,8 punkti;

2. koht: Auli & sõbrannad (Auli Plakk, Triin Põllu, Ragnar Hekki) - 26 kala, 1420g, kokku 56 punkti;

3. koht: Ägedad (Aime Tamm, Ülla Tamm, Ülo Tamm) - 13 kala, 770g, kokku 33 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles