Kuumalaine paneb tervise proovile

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Verevil on tänavu tulnud aiasaadusi müüa ka kuumade ilmadega. Palavuse peletamiseks joob ta päevas mitu pudelitäit vett ja käib kõrval olevas poes külmlettide vahel end jahutamas.
Silja Verevil on tänavu tulnud aiasaadusi müüa ka kuumade ilmadega. Palavuse peletamiseks joob ta päevas mitu pudelitäit vett ja käib kõrval olevas poes külmlettide vahel end jahutamas. Foto: Indrek Sarapuu

Kuumalaine tabab alati sama ootamatult kui lumetorm või karge pakane. Kui eakamad oskavad end selle eest reeglina hästi kaitsta, siis noored võtavad riske, mis võivad ohtlikuks osutuda.

60. eluaastates Arnole palavus väga liiga ei tee: töökoht on kuuri all Põlva Liimpuidus, kus kõrged laed ja uksed hoitakse lahti, et tuul läbi käiks. Omal ajal on ta sellise ilmaga lausa katusetöid teinud: see oli palju hullem. «Hommikul kell neli tuli minna katusele ja lõunaks ära tulla, rohkem ei kannatanud olla.»

Et leitsak liiga ei teeks, soovitas Arno väljas alati mütsi kanda ja mitte viibida päikese käes. Seda teab mees oma kogemusest, sest noorena olla kuuma käes isegi kokku kukkunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles