Valga linnavolikogu opositsioonil on eelarvest oma nägemus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Neljapäeval esitas Valga linnavolikogus opositsioonis olev Reformierakond oma ettepanekud Valga linna 2012. aasta eelarve koostamise osas.

Reformierakonna fraktsioon teeb ettepaneku suurendada linna eelarvest palka saavate õpetajate töötasusid 10% ja võrdsustada sellega kohaliku omavalitsuse eelarvest ja riigieelarvest palka saavate õpetajate töötasud. Teiseks teeb opositsioon ettepanelu toetada alustavaid ettevõtteid kuni 2000 euroga. Kolmandaks tehti ettepanek alustada tütarlaste emakakaelavähi vastase vaktsineerimise toetamist 50% ulatuses.

«Linna tulumaksu laekumise suurenemine 4% võrra ning riigipoolne teede hoolduse rahastamise suurendamine 40% võrra annab võimaluse suunata linna omavahendeid meie väljatoodud probleemide lahendamiseks,» ütles Reformierakonda kuuluv Valga linnavolikogu aseesimees Valter Malm.

«Kuna Keskerakond riigi tasandil rõhutab õpetajate palkadega seonduvaid probleeme, anname neile võimaluse
Valgas üles näidata teotahtelisust ja toetada meie palgatõusutaotlust,» selgitas ta.

Malm lisas, et kuna töökohtade puudus on piirkonna suurimaid valupunkte ning omavalitsus peab looma soodsa pinnase töökohtade tekkeks, on parim lahendus aidata luua uusi ettevõtteid – nii väheneks regioonis tööpuudus.

Emakakaelavähk on aga üks peamisi põhjuseid, miks naised võivad jääda viljatuks ning volikogu aseesimehe sõnul on palju odavam hakata tegelema ennetusega kui võidelda tagajärgedega.

Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Hele Heletäht ütles, et linna eelarve on koostamisel. Taotlusi ja ettepanekuid järgmise aasta eelarve osas ootab linnavalitsus allasutustelt ja volikogu komisjonidelt 15. oktoobrini ning juriidilistelt isikutelt ja muudelt linna organisatsioonidelt 31. oktoobrini.

Seega on tema kinnitusel ka opositsiooni ettepanekud teretulnud kuu lõpuni. «Kõik juba esitatud ja veel tähtajaks laekunud ettepanekud arutatakse ja analüüsitakse läbi ning eelarve koostamise käigus selgub, millistega saab arvestada,» selgitas Heletäht.

Valga linnapea Kalev Härgi kinnitusel on linnavalitsus eelarve puhul kõige tähtsamaks pidanud haridusvõrgu ja teede korrastamist. «Juba eelnevalt on koalitsioonis olnud arutusel õpetajate palk,» lisas ta. Küsimuse lahendamine sõltub linnapea sõnul nii riigi eelarvest saadavate õpetajate palkadeks eraldatavat raha kasvust kui linna tulude laekumise prognoosist.

Rahandusameti juhataja Imbi Rõivassepa sõnul koostatakse järgmise aasta tasakaalustatud eelarve projekt 1. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles