Kunagine Tartu abilinnapea asus tööle Valga vallavalitsusse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vallavalitsuse sotsiaaltööteenistuse juhatajana alustas tööd senine Tartu Ülikooli sotsiaalvaldkonna lektor Jüri Kõre.
Valga vallavalitsuse sotsiaaltööteenistuse juhatajana alustas tööd senine Tartu Ülikooli sotsiaalvaldkonna lektor Jüri Kõre. Foto: Valga vallavalitsus

Valga vallavalitsuse sotsiaaltööteenistuse juhatajana alustas tööd senine Tartu Ülikooli sotsiaalvaldkonna lektor Jüri Kõre.

1953. aastal sündinud Kõre on mitmel korral olnud Tartu abilinnapea, ka on ta pikalt kuulunud Tartu linnavolikokku.

Viimastel aastatel on Kõre töötanud peamiselt Tartu Ülikooli sotsiaalvaldkonna ühiskonnateaduste osakonna lektori ja teadurina. Kõre on osalenud ka mitme nõukogu töös, näiteks on ta kuulunud Tartu Ülikooli Pärnu Kolledži ja Tartu Ülikooli kliinikumi nõukogusse.

Varasematest kogemusest peab Kõre uues ametis kasulikuks muuhulgas oma rolli igapäevaelu toetamise teenuse (MTÜ Iseseisva Elu ja Tartu VTHK päevakeskused) arendamisel Tartus. Kõre oli ka SA Maarja küla asutajaliige.

Valga vallavalitsuse sotsiaaltööteenistuse juhatajana soovib Kõre rakendada olemasolevaid teadmisi ja samaaegselt saada kogemusi täiesti uue teenustemudeli toimimisest.

Ta usub, et seoses 2015. aastal vastu võetud uue sotsiaalhoolekande seaduse rakendamisega on sotsiaaltöötajatel tulnud sisse elada situatsiooni, milles kohaneda varasemast suurema klientide hulgaga, keda tuleb nõustada ning samuti senisest enam langetada mitte eeskirjadest vaid situatsioonist lähtuvaid otsuseid. Sotsiaaltööteenistuse juhataja ametis soovib Kõre siiski vähendatud mahus jätkata ka sotsiaaltöötajate koolitamist lektorina.

Lisaks huvile sotsiaaltöö praktilise poole vastu mõjutas Jüri Kõret Valga vallavalitsusse kandideerima ka viimastel aastatel juurdunud praktika elada järjest pikemal osal aastast oma suvekodus Põlvamaal Kanepis.

Kõre kuulub juba 1996. aastast erakonda Isamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles