Motosportlased trotsisid Sõmerpalus põrgukuumust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
65cc klassis oli parim Romeo Pikand Viljandi VMKst. Teine oli Mark Peterson Valga motoklubist ja Kaspar Uibu Sõmerpalu motoklubist.
65cc klassis oli parim Romeo Pikand Viljandi VMKst. Teine oli Mark Peterson Valga motoklubist ja Kaspar Uibu Sõmerpalu motoklubist. Foto: Einar Peterson

Võrumaal Sõmerpalus peeti kohaliku motoklubi eestvõttel Eesti noorte motokrossi karikasarja kuues ja BucciMoto Pitbike sarja kolmas etapp.

Klassis 85cc olid joonel pea kõik hiljuti Euroopa meistrivõistluste finaalis osalenud sõitjad, andis teada Helen Urbanik motoalast kirjandust välja andvast Arengu Kirjastusest.

Esimest sõitu läks Mikk Martin Lõhmus küll juhtima, kuid langes sõidu lõpuks kolmandaks. Sõidu võitis Romeo Karu, kes sõitis välja ka kiireima ringiaja ning oli tihedalt kannul samas sõidus startinud ainsal 125cc klassi sõitjal Genry Arrasel, kellest mööduda siiski ei õnnestunud. Sõidu kolmanda koha sai Tristan Uiga.

Kahe vooru vahepeal sai Lõhmus ilmselt treener Priit Rätsepalt väärtuslikke õpetussõnu, sest teises sõidus ületas vaid tema kõige tõhusamalt ja tehniliselt perfektsemalt Sõmerpalu raja pikka lainete lõiku, kus ta konkurentidega kohe vahe sisse tegi. Ka parimat ringiaega parandas ta pea sekundiga. Klassi võitiski Lõhmus Karu ja Uiga ees.

65cc klassis tegi Romeo Pikand esimeses sõidus pärast stardi võitu oma elu väga keeruliseks, kuna pööras kogemata väiksema masinaklassi lühemale rajale, mis tähendas, et ta pidi nüüd konkurente viimasena jälitama hakkama.

Meeletut tööd tehes see ka õnnestus ja viimasel ringil oli ta juba liider Mark Petersoni (Valga motoklubi) ja Ivan Dubatovkini ees. Teises sõidus oli Pikandi edu teiste üle mäekõrgune, ta võitis ligi 23sekundilise eduga Petersoni ja Kaspar Uibu (Sõmerpalu MK) ees. Päeva kokkuvõttes oli esimene Pikand, teine Peterson ja kolmas Uibu.

Klassis 50cc oli taas nii palju osalejaid, et sai teha A- ja B-grupi sõidu. A-grupi sõitudes domineeris nagu varasematelgi etappidel Eeka Laaksonen Soomest lätlase Toms Dankertsi ja kaasmaalase Samuel Paalasmaa ees. B-grupi kolm kiiremat olid Jakob Burman, Mattias Tamekant ja Karel Vahur Vingisaar.

Kõige pisemate osalejate klassis 50 PW/Mini tegi marulist tempot Sebastian Johannes Klooren (Sõmerpalu MK), kes tõusis esimeses sõidus eelviimaselt kohalt esimeseks, edestades Edvin Jürgenit (Sõmerpalu MK) ja Romet Jundast. Teises sõidus oli Jürgen esimene Theo Koltsi ja Klooreni ees ning päeva kokkuvõttes olidki kiiremad Jürgen, Klooren ja Kolts.

Sõmerpalus peeti ka BucciMoto Pitbike karikasarja kolmas etapp. A- ja B-klasside mõlemad ühissõidud võitis Heido Havam, kes oli pea kõigist vähemalt ringiga kiirem. Mõlemas sõidus oli A-klassis teine Juss Maidla (Kagu MK). Esimeses sõidus oli kolmas Karl Linke, teises Janis Ozolinš ja ka kokkuvõttes oli A-klassi esikolmik Havam, Maidla ja Ozolinš. B-klassi esikolmiku moodustasid Marnet Teihcmann, Marleen Valdas ja Olavi Villo.

Semi 88 ja Semi 88 juunior klasside ühissõitu läksid alguses juhtima Kaido Raud ja Kristel Raba, kuid Jurijs Sigajevs möödus neist mõne ringiga. Teises sõidus jäi Sigajevs viimasel ringil finišihüppele tehnilise probleemi tõttu seisma ning Raba pistis nii sõidu kui etapivõidu tema ees taskusse.

Teise sõidu teise ja kolmanda koha said Raul Rammulaja Lauri Marks ning kuna Raud selle sõidu katkestas, astusid poodiumile kokkuvõttes Raba, Sigajevs ja Marks. Juunioride kolm kiiremat olid Keret Kippari, Robin Kahu ja Mart Saluste.

Pitbike 35+ klassi esimeses sõidus suutis sarja eestvedaja Marko Lepik mööduda pikalt juhtinud Romet Ahist ja sõidu tema ning Jurijs Sigajevsi ees võita. Ka teist sõitu juhtis Lepik poole võistlusmaast, kuid pidi Sigajevsile viiendal ringil alla vanduma. Ahit hoidis ta kindlalt selja taga ning võitis kokkuvõttes Sigajevsi ja Ahi ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles