Käsipallurid võitsid Makedoonias 7. koha

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U20 koondise kapten Ülljo Pihus viskas EM-turniiril 15 väravat, kuid veelgi tähtsam oli tema roll kaitsetugisamba ja meeskonna liidrina.
Eesti U20 koondise kapten Ülljo Pihus viskas EM-turniiril 15 väravat, kuid veelgi tähtsam oli tema roll kaitsetugisamba ja meeskonna liidrina. Foto: Euroopa Käsipalliföderatsioon

Makedoonias lõppes kuni 20aastaste noormeeste Euroopa käsipallimeistrivõistluste teise divisjoni turniir. Eesti võitis 7.–8. koha mängus Itaalia 25 : 19.

Mäng algas ettevaatlikult. Läks aega üle kolme minuti, kuniks Alfred Timmo viskest avavärav sündis. Otto Karl Kont tegi peagi 2 : 0, kuid siis astus rambivalgusse vastaste väravavaht Alessandro Leban, sooritades mitu suurepärast tõrjet. Itaalia haaras ohjad, läks juhtimagi, kuid mõnda aega hoidsid Timmo tabamused mängu võrdsena.

Eesti rünnakud toimisid aga väga vaevaliselt. Kui pallid läksidki teele, pidurdusid need itaallaste blokis või Lebani kätes. Meie koondisel oli 11minutiline periood, mil visati vaid üks värav ning Itaalia kasvatas vahet. 22. minutil juhiti 10 : 6 ja mõni minut hiljem 11 : 7.

Marken Järv algatas 26. minutil eestlaste vahespurdi, kuhu mahtusid veel Markus Viitkari ja Sander Sarapuu kaks järjestikust tabamust kiirrünnakust. Vaheajapausile mindi Itaalia 11 : 10 eduseisus.

Avapooltunni hea lõpp teise algusse kahjuks üle ei kandunud. Liiga lihtsalt lubati itaallased viskele ja viie minutiga oli Eesti 11 : 15 taga ning treener Kalmer Musting kasutas minutilist mõttepausi. Itaalia kasvatas vahe juba viiele väravale, aga siis algas Eesti meeskonna poolne tõsisem tagaajamine.

Rünnak muutus mitmekülgsemaks, väravaid tuli mitmelt mängijalt, kaitses võideldi isuga ja Priskus tõrjus pea kõik pallid, mis tema poole teele saadeti. Hästi sekkus mängu tapalane Vahur Oolup, kelle tabamus 46. minutil tabloole 18 : 18 viigi seadis. Järgmisel rünnakul viis kapten Ülljo Pihus Eesti ette ning enam initsiatiivi käest ei antud.

Timmo sai kirja kaheksa tabamust, Kont, Pihus, Viitkar ja Oolup kolm väravat ning Sarapuu, Järv, Tõnis Kase, Karl Martin Kiis ja Kert Liinat lisasid ühe.

Eesti koondis sai EMil seitsme mänguga kolm võitu ja neli kaotust. Meeskonna resultatiivseim pallur oli Timmo 42 tabamusega, Sarapuu viskas 38, Kase 29, Kont 17, Pihus ja viimased kaks kohtumist vigastuse tõttu vahele jätnud Mathias Rebane 15 väravat.

«Olime raskes seisus, aga meeskonnal on sisu ja vaim pidas vastu,» rõõmustas Musting. «Tulime välja ja mängisime lõpu hästi, loomulikult oli Priskus väravas väga hea ning Timmo omakorda rünnakul kandvas rollis.»

Põlva mängijatest kuulusid koondisesse Sander Sarapuu, Ülljo Pihus (mõlemad Põlva Serviti) ja Tõnis Kase, Markel Veiko, Mathias Rebane, Alfred Timmo ning Marken Järv (kõik Põlva Coop).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles