Äikesetorm tegi Urvaste kandis kurja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikese jäljed Urvaste kiriku juures
Äikese jäljed Urvaste kiriku juures Foto: Maarius Suviste/Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäevane äikesetorm murdis Võrumaal Urvaste mail mõne puu ning liikluslinnas sai kannatada elektroonika.

«Väga suurt kahju äike õnneks ei teinud,» nentis Urvaste kalmistuvaht Aimar Salumets. Ta lisas, et torm murdis Urvaste kiriku ees kahel pärnal ladva ära. «Kalmistul võttis ka paar-kolm puud maha – väiksemaid latvu, mitte suuri.»

Äikese tõttu sai kannatada ka Uue-Antslas asuv liikluslinn. «Ühe faasi lõi läbi ja sellega seoses läksid mõned asjad katki. Elektroonika läks – batuudi puhur ja paar mängu on puruks,» märkis liikluslinna peremees Aivo Värton. Ta lisas, et rohkem kahju üleeilne pikne õnneks ei teinud.

Seevastu Airi Hallik-Konnula, kelle kodu asub linnulennult kirikust umbes viie kilomeetri kaugusel, ütles, et neil oli täitsa rahulik. «Meie juures kodus lükkas ainult seina najale toetatud reha pikali.»

Tunduvalt hullemini sai piirkond, sealhulgas kohalik surnuaed tema sõnul kannatada üle-eelmise aasta juulis. Toona tegi äikesetorm suurt kahju ka Valgamaal, näiteks Lüllemäe surnuaial.

Hallik-Konnula avaldas arvamust, et tormikoridoride teket ja tuulekiirust võivad mõjutada ulatuslikud raietööd piirkonnas, sealhulgas Uhtjärve mõlemal nõlval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles