Vastseliina hooldekodu kolitakse uude majja

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastseliina hooldekodu kolib aleviku keskele.
Vastseliina hooldekodu kolib aleviku keskele. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Pärast kolm aastat kestnud vintsutusi on Vastseliina hooldekodu jõudnud viimaks oma uutesse ruumidesse aleviku keskuses, kus hooldeasutuse tarbeks ehitati ümber endine internaatkooli hoone.

«Sel nädalal me kolime ja homme jõuavad meie kliendid uutesse ruumidesse,» ütles hooldekodu juhataja Terje Otsatalu teisipäeval. «Oleme seda juba kolm aastat oodanud ja see on nii palju energiat võtnud.»

Pärast seda kui riik 2015. aastal hülgas Vastseliina internaatkooli hoone, kolides õppeasutuse sealt välja, otsustas toonane Vastseliina vallavolikogu ehitada hoone ümber hooldekoduks.

Ümberehitustööd endises koolimajas algasid 2017. aasta kevadel, kui asjakohase riigihanke võitis OÜ Mace Ehitus. Maja pidi valmis saama mullu 1. augustiks.

Paraku tekkisid töö tellija, Vastseliina vallale kuuluva osaühingu Vaks ja ehitaja vahel rahalised ebakõlad, mistõttu ehitus seiskus. Tänavu jaanuaris kirjutas Lõuna-Eesti Postimees, kuidas OÜ Mace Ehitus keeldub majast lahkumast ning objekti tellijale üle andmast, samas kui tellija polnud nõus maksma ehitusfirmale nende nõutud 60 000 eurot. Viimaks pidi loosse sekkuma kohus, kelle abil sai tellija hoone taas enda valdusse ning pooleli jäänud ehituse lõpetada.

Eilse seisuga oli hooldekodu kontor juba uutesse ruumidesse üle kolitud ning suurem kolimine loodetakse käesoleva nädalaga lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles