Loomad otsivad kuuma eest kaitset

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksa Alaveski loomapargis elavat pruunkaru saavad praeguse leitsakuga omal moel hakkama: vedelevad paar tundi tiigis ja magavad järgmised paar tundi varjus.
Kaheksa Alaveski loomapargis elavat pruunkaru saavad praeguse leitsakuga omal moel hakkama: vedelevad paar tundi tiigis ja magavad järgmised paar tundi varjus. Foto: Gregor Saluveer

Kuumalainega on hädas ka Alaveski loomapargi loomad. Palavust aitavad leevendada tiigid, kus nii karud kui ka põdrad ennast jahutada saavad. Pargi juhi Rein Kõivu sõnul on loomad nutikad, hätta nad ei jää.

«Isakaru magas ühel päeval poolest kehast saadik madalas vees ja leidis nii võimaluse, kuidas magamise ajal ennast jahutada. Karuisal oli ainult pea kuiva peal,» rääkis Mõniste külje all loomaparki pidav mees. «Loomad leiavad ise lahenduse. Päris nii ei ole, et neid kogu aeg kastma peab.»

Kõivu sõnul pole ka Eesti pruunkarud nii kuumade ilmadega harjunud ning otsivad tiigist lõõgastust. «Nad veedavad paar tundi tiigis ja osa neist läheb siis jälle varju alla magama,» lisas Kõiv. «Karu karv hoiab ka mingil määral vett sees, neil on seega mõneks tunniks loodulik jahutus olemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles