Piirilinnas rööviti pandimaja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valkas Riia tänav 20 tegutsev pandimaja langes röövlite ohvriks.
Valkas Riia tänav 20 tegutsev pandimaja langes röövlite ohvriks. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eelmise reede pärastlõunal piirilinnas Valkas viibinutest nii mõnigi sattus ehmatava vaatepildi tunnistajaks, kui Riia tänaval rööviti pandimaja.

«Kaks maskides meest sisenes kella kolme paiku pandimajja,» rääkis Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija reporter Inga Karpova. «Nad lõhkusid vitriini, kus olid kuldehted ja põgenesid koos ehetega. Relva teadaolevalt ei kasutatud.»

Teo toimepanijad olid kolmapäeva lõunaks veel tabamata. Samuti polnud teada, kui suur on röövimisega toime pandud kahju. «Asja uurimise teeb keerulisemaks seegi, et töötaja oli juhtunu tõttu veel selle nädala algulgi šokis ega olnud võimeline tööle naasma,» rääkis Karpova.

Küll on pealtnägijate kirjeldustest teada, et röövi toimepanijad olid pigem nooremaealised. Teadaolevalt oli nendega koos ka üks naine, kes aga pandimajja ei sisenenud.

Ei ole välistatud, et kuriteo toimepanijad põgenesid teisele poole piiri. «Eesti politsei on Valkas juhtunuga kursis. Hoiame silmad-kõrvad lahti ja anname endast oleneva, et naaberriigi kolleege võimalusel ja vajadusel piiriüleses koostöös selle juhtumi lahendamisel aidata. Töö käib,» kinnitas politsei pressiesindaja Kerly Virk.

Augusti esimesel päeval valitses pandimaja juures vaikus ja mitte miski ei viidanud hiljuti aset leidnud röövile.
Augusti esimesel päeval valitses pandimaja juures vaikus ja mitte miski ei viidanud hiljuti aset leidnud röövile. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles