PALJU ÕNNE: Võru loomade varjupaigal täitus kümnend

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru loomade varjupaiga töötajad (vasakult) Igor, Merike ja Relika tähistasid asutuse 10. sünnipäeva suurema kärata.
Võru loomade varjupaiga töötajad (vasakult) Igor, Merike ja Relika tähistasid asutuse 10. sünnipäeva suurema kärata. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võru loomade varjupaiga töötajad tähistasid kolmapäeval tagasihoidlikult asutuse kümnendat sünnipäeva. Kümnendi jooksul on varjupaigas ajutiselt endale ulualuse ja ninaesise saanud tuhatkond koera ning enam kui 2500 kassi.

„Täpselt kümme aastat tagasi me siin alustasime. Meil oli üks soojak, puukuur ning 14 koerakuuti,“ meenutas Varjupaikade MTÜ Võru varjupaiga juhataja Merike Torm. Oli ka välitualett, kuid puudus kraanivesi, mistõttu tuli vesi loomadele kanistritega kohale vedada.

Käepärane külm ja värske vesi on praeguse kuumalaine ajal aga koertele-kassidele äärmiselt oluline. Koertel vahetatakse joogivesi nende kaussides välja päeva jooksul neli-viis korda. „Õnneks on meil ka dušinurk, kus me saame koeri jahutada,“ lisas Torm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles