Ökofestivalil tõmmatakse kanepit

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festival tutvustab kanepit mitme kandi pealt.
Festival tutvustab kanepit mitme kandi pealt. Foto: Paul Poderat / Valgamaalane

Tänavu 17.–19. augustini saab 13. korda teoks kolmepäevane Ökofestival «Rohelisem elu».

Festivali viimane päeval on Põlvamaa talurahvamuuseumis Karilatsis esmakordselt teistele ökotoodete müüjatele lisaks avatud spetsiaalne kanepiala.

Korraldajate sõnul on kanepiala vajadus tingitud ennekõike sellest, et kanepist on hakatud rääkima  kui väärtuslikust toormest. Teiseks kulgeb festivali programm enamasti Kanepi vallas.

Alal on esindatud palju firmasid, kes kanepit toormena kasutavad. Toitumisnõustaja, saatest «Eesti parim pagar» tuntud Liilia Raik ja toitumisnõustajate ühingu asutajaliige Triin Muiste valmistavad selleks päevaks kanepihõrgutisi: küpsised ja leiba, kanepimääret ja isegi kanepismuutit. Kosmeetikud räägivad, kuidas kanepit ilutoodetes kasutatakse.

Mauri Põliskodude küla kanepiõli töötoas saab jälgida nii vanamoelist kui nüüdisaegset kanepitegu, mille käigus valmivad naturaalsed külmpressitud õlid ja küpsetised.

Päeva aga lükkab käima kanepi tõmbamine ehk kanepiköievedu. Köie ühes otsas on Kanepi vallavalitsus ja teises vallakodanike ning laadalise võistkond. Võistlusköie on valmistanud samad mehed osaühingust Kuningpuu, kelle käe all valmib kanepibetoonis näidissein Kanepi bussijaamas. Kanepiköis on 15 meetrit pikk  ja 4–5sentimeetrise läbimõõduga.

Ökofestival pühendub keskkonnasäästlikule  eluviisile ning propageerib kodumaist toodangut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles