Päästeamet kutsub puhkealadel tuleohtu vältima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalal Järvamaal aset leidnud metsapõleng.
Möödunud nädalal Järvamaal aset leidnud metsapõleng. Foto: Kaspar Pokk/ Kanal 2

Päästeameti Põhja päästekeskus paneb inimestele südamele, et Eestis valitseb endiselt suur kuumus ja kuivus, mistõttu kehtib 28. juulist üle Eesti eriti suure tuleohuga aeg.

Selleks, et ennetada võimalikke hooletusest alguse saavaid tulekahjusid, teevad päästeamet ning politsei- ja piirivalveamet ka sel nädalavahetusel kontrollkäike erinevatesse puhke- ja ujumiskohtadesse ning riigimetsa majandamise keskuse (RMK) lõkke- ja puhkekohtade stendidele paigaldatakse hoiatavad plakatid.

Tulekahjude ennetamisele saame me kõik kaasa aidata, rõhutas päästekeskuse juht Marko Rüü.

Metsa- ja maastikupõlengute arv on plahvatuslikult kasvanud. 31. juuli seisuga on tänavu toimunud 177 metsa- ja maastikutulekahju, mis on üle kolme korra  rohkem kui eelmisel aastal - 31. juuli 2017 seisuga oli toimunud 48 metsa- ja maastikupõlengut.

Juuli lõpu seisuga on tänavu Eestis uppunud 29 inimest, neist 13 juulis. Kõige rohkem veeõnnetusi on juhtunud eeskätt vanemaealiste inimestega, kes end kuuma ilma eest jahedasse vette jahutama lähevad ja noorte meestega, kes on enne suplust alkoholi tarvitanud.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna abilinnapea Tõnis Mölder soovitab väga kuumade ilmadega rohkem siseruumides püsida ning tavapärasest oluliselt rohkem vedelikku tarbida. „Tuleb arvestada Eesti jaoks tavatute ilmastikutingimustega nii looduses viibides kui ka tööl olles. Kaaskodanike suhtes tuleb tähelepanelik olla ning ilmselt abi vajajale tuleb kindlasti  kiirabi kutsuda.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles