Häda ajab järvest vett tassima

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärvest kastmisvee toomine koduaeda on pere kõige pisemale palaval päeval lõbus tegevus.
Pühajärvest kastmisvee toomine koduaeda on pere kõige pisemale palaval päeval lõbus tegevus. Foto: Maarius Suviste

Põua tagajärjel tühjaks jäänud kaevu tõttu käib mõnigi Otepää kandi elanik allikast joogivett toomas ning Pühajärvest või mõnest teisest veekogust kanistritega kastmisvett tassimas.

«See oli paar nädalat tagasi. Pesumasin pesi pesu ning ise pesin nõusid, kui ühel hetkel hakkas kraanist kollakat vett tulema. Seejärel hakkas kuuris asuv hüdrofoor imelikku häält tegema,» ütles otepäälane, kelle majapidamisse tuleb vesi oma aiast asuvast kaevust. «Hüdrofoor enam kaevust vett ei pumbanud. Aias tõstsin kaevukaane üles ja nägin, et vesi on otsas mis otsas. Eks see kollakas vesi oli põhjast viimane, mis kraanikaussi jõudis.»

Järgnes veekriis, mis kestab siiani. «Ei mäletagi, millal Otepääl viimati korralikult vihma kallas. Hoiame pöialt, et lõpuks ometi millalgi täiega vihma tuleks, et aiamaa kastetud saaks ja kaevus vett oleks. Aga tundub, et põuaaeg jätkub,» lisas otepäälane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles