Veel saab erilisi koeri konkursile esitada

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima koera ja koerajuhi autasu antakse teenistuskoerale või siseturvalisuse vabatahtlike koerale ning tema juhile. Lisaks antakse eriauhind koerale, kes ei ole teenistuskoer.
Parima koera ja koerajuhi autasu antakse teenistuskoerale või siseturvalisuse vabatahtlike koerale ning tema juhile. Lisaks antakse eriauhind koerale, kes ei ole teenistuskoer. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Esmaspäeval, 6. augustil on viimane võimalus esitada kandidaate võistlusele Aasta Käpp, kus tunnustatakse koeri, kes on päästnud inimeste elu või vara või mõnel muul moel turvalisuse tõstmisele kaasa aidanud.

Konkursile võib esitada iga koera, kes hakkama saanud mõne silmapaistva või erakordse teoga inimeste päästmisel või turvalisuse tagamisel, olgu see siis näiteks kadunud inimese leidmine, lõhkeaine või muu ohtliku aine leidmine, vara päästmine või riskantse olukorra maandamine.

Parima koera ja koerajuhi autasu antakse teenistuskoerale või siseturvalisuse vabatahtlike koerale ning tema juhile. Lisaks antakse eriauhind koerale, kes ei ole teenistuskoer.

Oma kandidaadi tiitlile aasta käpp 2018 saab esitada hiljemalt 6. augustil. Laekunud ettepanekute seast teeb valiku hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad ametkondade esindajad, ühiskonnas tunnustatud loomasõber ja loomadega seotud liidu esindaja.

Tiitel antakse üle 27. augustil tähistataval rahvusvahelisel koertepäeval Murastes, kus asub sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži teenistuskoerte koolituskeskus. Tublisid koeri tunnustab siseminister esmakordselt.

Kandidaate saab esitada siseministeeriumi veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles