Kahtlased kaubikud äratavad tähelepanu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kahtluste korral võiks kohe politseiga nõu pidada, et saaksime vajadusel isikuid kontrollida,» rõhutas piirkonnapolitseinik Aleksander Zemskov
«Kahtluste korral võiks kohe politseiga nõu pidada, et saaksime vajadusel isikuid kontrollida,» rõhutas piirkonnapolitseinik Aleksander Zemskov Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Facebooki-gruppi «Märgatud Tõrvas» postitati 6. augustil hoiatus.

Selle kohaselt on Valgamaal Tõrva vallas Taagepera kandis liikvel Leedu numbrimägiga väikebuss Ford Transit, milles istub kaks meest. Mureliku kodaniku sõnul sõidavad nad hoovist hoovi. «Silmad käivad ringi, teevad leedu keeles juttu – nagu tahaks midagi. Aga kui näevad ära, et inimesed kodus, panevad kiirelt minekut,» lisab postitaja.

Piirkonnapolitseinik Aleksander Zemskov ütles, et politsei kõrvu ei ole täna Tõrva ega Taagepera kandist kontrollimiseks laekunud ühtki tähelepanekut võõra numbrimärgiga ringi sõitvatest masinatest.

«Küll aga teatas tähelepanelik Kanepi kandi inimene häirekeskusele täna pärastlõunal, et küla vahel sõidab võõras valge Volkswageni kaubik, milles teataja sõnutsi sees mustlased. Infole reageerinud politseipatrull püüab nüüdsama piirkonnast masinat leida, et kontrollida kellega tegu ning mis otstarbel väikses asulas tiirutatakse,» lisas ta.

Zemskov tõdes, et väiksemates kogukondades tunnevad kõik üksteist ning mõne võõra sõiduki või inimeste külavahele sattudes ei jää see märkamata.

«Õnneks jagab kogukond Tõrvas ja mujalgi lähiümbruses meiega aktiivselt oma tähelepanekuid ja võimaldab meil seeläbi väiksematesse kohtadesse sattuvate võõrastega vestelda. Iga selline pole mõistagi alati aga potentsiaalne varas, vaid võib olla täiesti tavaline turist või võõrtööline,» lisas ta.

Tõrva kandis on piirkonnapolitseiniku teada praegu mitmel pool pooleliolevaid ehitustöid ning seega ei saa välistada võimalust, et kohalikes kahtlust äratanud võõras kaubik on ehitusmeeste sõiduvahend.

«Valvsust mõistagi ei tohi kaotada ja kahtluste korral võiks kohe politseiga nõu pidada, et saaksime vajadusel isikuid kontrollida,» rõhutas Zemskov.

Ta lisas, et kui kellelgi on täiendavat infot isikutest, kelle ringiluusimine näib kahtlane, tasub seda teadmist sotsiaalmeedia kõrval kohe ka politseinikega jagada ning meelde jätta võimalikult täpne isikukirjeldus. Kahtlaste sõidukite puhul on kõige olulisem märkida üles selle registreerimisnumber, et asjaolude selgitamine võimalikult kiiresti kulgeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles