Laager viis lapsed eelmisesse sajandisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui viimase päeva lõuna ajal õpetati kahe toki 
vahele seotud nööri abil hiigelseebimulle tegema, ei tahtnud lapsed kuidagi seda lõpetada.
Kui viimase päeva lõuna ajal õpetati kahe toki vahele seotud nööri abil hiigelseebimulle tegema, ei tahtnud lapsed kuidagi seda lõpetada. Foto: Põlva talurahvamuuseum

Juba kuuendat aastat muutus Karilatsis asuv Põlva talurahvamuuseum kolm korda suve jooksul 20 lapsele justkui suviseks kolmepäevaseks internaatkooliks. Rahvamajast sai magamiskoht, muuseumialast koduhoov, muuseumihoonetest loenguruumid ja vanast koolitoast võru keele klass.

1. augustil avati Vana Võrumaa lipu heiskamisega selle suve viimane võru keele laager. Et lapsed muuseumis ennast koduselt hakkaks tundma, jalutati kohe kõik majad läbi. Igas majas vestis õpetaja võru keeles mingi pärimuse või muinasjutu ja lasi mõistatusi lahendada.

Laagriliste seas oli nii neid, kes iga päev võru keeles räägivad, aga ka neid, kes aru saavad, kuid ei räägi. Oli neidki, kes ühestki kirjakeelest väga erinevast sõnast aru ei saanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles