Jõekäärus esinevad lauljad mitmelt maalt

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõekääru kontsert saab teoks juba 7. korda.
Jõekääru kontsert saab teoks juba 7. korda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel reedel toimub Valgas Pedeli poolsaarel taas Jõekääru kontsert, kus astuvad üles muusikud nii Eestist kui kaugemalt.

Sel aastal on sündmus pühendatud Eesti Vabariigi ja Läti Vabariigi 100. sünnipäevale, rõhuasetus on piirilinnade Valga ja Valka eripäral. Kontsert saab teoks seitsmendat korda.

Ettevõtmise korraldaja, Valga kultuuri- ja huvialakeskuse direktor Ülle Juht ütles, et militaarajaloo festivali kultuurilisest osast välja kasvanud Jõekääru kontsert on eriline kogupereüritus Valga kuumas kultuurisuves.

Kontsertõhtul astub üles Eesti Kaitseväe orkester kolonelleitnant Peeter Saani juhatamisel. Kohal on kolm tenorit: German Gholami Torres-Pardo, Urmas Põldma ja Jaan Willem Sibul. Üles astub ka Lauris Reiniks Lätist. Eesti artistidest esinevad kontserdi esimeses pooles veel Liis Lemsalu, Norras ilma tegev Karmen Rõivassepp ning kohalik lauluneiu Beryt Paidra.

Kontsertkava lõpeb päikeseloojangul isamaaliste laulude ploki ja ühislaulmisega, kavas on ka Alo Mattiiseni viie isamaalise laulu interpretatsioonid.

Kontserdi teise osa sisustab Smilers. Ansambli laulja Hendrik Sal-Saller tõdes, et kava selgub ansamblil alati kohapeal, nuusutades õhku ja vaadates publikut. Nii ka seekord. «Kõik, kes tulevad Smilersit kuulama, saavad seda täiega,» lubas ta.

Erilise atmosfääri loovad kontserdile sada põlevat küünalt jõevoogudel ja sada rahvusvärvides taevalaternat motoga «Elagu Eesti!»

Õhtut juhib laulev näitleja Piret Krumm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles