Koort: venelased poleks õnnetuse juttu uskunud (9)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Koort
Erkki Koort Foto: Arved Breidaks

​Teisipäeval Hispaania hävitajalt Eurofighter Otepää lähistel ekslikult välja lastud õhk-õhk tüüpi rakett võinuks halvemal juhul välja jõuda Eesti-Vene piirialasse või ka üle idapiiri.

Pangodi küla lähistel välja tulistatud raketi lennuraadius on õhuväe ülema kolonel Riivo Valge sõnul 100 kilomeetrit ning see tulistati välja põhja suunas. Ent kui rakett oleks lennanud välja idakaarde, võinuks see teoreetiliselt välja jõuda ka Petseri linna või Peipsi järvistu taha.

«Venelased poleks seda uskunud, et tegemist on õnnetuse või juhusega,» lausus sisekaitseakadeemia sisejulgeoleku instituudi juhataja Erkki Koort Lõuna-Eesti Postimehele. «Sellest oleks venelased saanud teha suure skandaali.»

Samas märkis Koort, et kuna eksituse põhjustanud lennuk kuulub Hispaaniale, mille poliitikud on rääkinud ka Venemaa sanktsioonide lõpetamisest, poleks võib-olla reaktsioon nii terav olnud, kui rakett pärinenuks mõne teise riigi hävitajalt.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles