Maamüük tõi poole aastaga sisse 3,3 miljonit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimetsa haldab RMK.



Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Riigimetsa haldab RMK. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / LEPM

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) on tänavu esimesel poolaastal müünud kahe enampakkumisega 73 riigimetsa majandamiseks mittevajalikku maatükki kogupindalaga 649 hektarit ja kogusummas ligi 3,3 miljoni euro eest.

«Tänase seisuga on ka 70 kinnistut omanikku vahetanud ja kolme ülejäänud kinnistu osas on kokku lepitud konkreetsed ajad notarite juures nende tehingute vormistamiseks,» ütles RMK kinnisvaraosakonna juhataja Andrus Lauren.

Müügist saadud tulu eest finantseeritakse looduskaitsealuste maade riigile ostmist.

Esimesel poolaastal toimunud enampakkumiste käigus jäi müüki pandud kinnistutest kolm müümata ning need pannakse uuesti enampakkumisele.

Laureni sõnul toimub järgmine kirjalik avalik enampakkumine 28. augustil, kus pakkumisel on 40 kinnistut kogupindalaga 409 hektarit alghinnaga 1,1 miljonit eurot.

Riigikogu andis RMK-le õiguse osta looduskaitsealuseid maid tänavu jaanuaris, maade omandamiseks vajaliku raha leidmiseks müüb keskus maatükke, mis ei ole riigimetsa majandamiseks vajalikud.

Maatükid, millel ei ole RMK-le väga suurt väärtust, kaardistati 2017. aastal riigimetsas läbi viidud inventuuri käigus. Need on näiteks muust riigimaast eraldatud üksikud maatükid, hoonestatud kinnistute vahel asuvad maatükid, ligipääsuta maatükid ja ka RMK hallata olev põllumajanduslik maa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles